Policija uhapsila ucjenjivača koji je otrovao hranu za bebe u marketima
Ilustracija

Njemačka

Policija uhapsila ucjenjivača koji je otrovao hranu za bebe u marketima

Vlasti u Njemačkoj uhapsile su danas 55-godišnjeg muškarca, osumnjičenog za prijetnje da će otrovati hranu u supermarketu ukoliko mu ne bude isplaćena velika suma novca.

Policija i tužilaštvo savezne države Baden-Wurttemberg saopštili su da je uhapšeni osumnjičen za pokušaj ucjene, prenosi AP.

Vlasti i firme primile su mail ovog mjeseca sa prijetnjom da će hrana u nekim njemačkim marketima u zemlji i inostranstvu biti otrovana, ukoliko do subote ucjenjivaču ne bude isplaćeno više od 10 miliona eura.

Otrov u hrani za bebe

Ucjenjivač je upozorio vlasti da je otrov stavljen u nekoliko teglica sa hranom za bebe u prodavnicama blizu južne granice Njemačke.

Zvaničnici su pronašli teglice i otkrili da se u njima nalazio etilen glikol - organsko jedinjenje koje se koristi za motorni antifriz, ali su naveli da nije bilo indikacija da je bilo ko bio otrovan.

Vlasti su u četvrtak objavile snimak sa nadzornih kamera iz supermarketa.

Al džazira

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.