Haradinaj provocira, BiH bez saglasnosti Republike Srpske ne može da prizna Kosova
Milorad Dodik

Dodik ocijenio

Haradinaj provocira, BiH bez saglasnosti Republike Srpske ne može da prizna Kosova

Predsjednik RS ocijenio je da je poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Sarajevu da prizna samoproglašenu kosovsku nezavisnost najobičnija provokacija.

Kako je Milorad Dodik naveo, provokacija je namijenjena unutrašnjim političkim potrebama.

"BiH bez saglasnosti Republike Srpske ne može i neće priznati nezavisnost Kosova jer su na tom pitanju sve partije u Republici Srpskoj postigle konsenzus. Inače, da se pita političko Sarajevo i Bakir Izetbegović - BiH bi bila prva u redu za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova", rekao je Dodik, prenijela je RT RS pozivajući se na Srnu. 

Predsjednik Srpske je naglasio da su Kosovo i Metohija za Republiku Srpsku južna pokrajina Republike Srbije i taj stav se neće promijeniti. 

"Mislim da to svi politički činioci na Kosovu dobro znaju", dodao je Dodik. 

Haradinaj je pozvao juče zvanično Sarajevo da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.