Dođite da razgovaramo u institucije, pa ćemo otvoriti i pitanje izbora
Foto: Vlada Crne Gore

Marković opoziciji

Dođite da razgovaramo u institucije, pa ćemo otvoriti i pitanje izbora

Premijer Duško Marković spreman je da razgovara sa opozicijom, ali samo u okviru institucija sistema.

“Poziv je otvoren za razgovor sa opozicijom. Vi znate da ja od 28. novembra pozivam opoziciju na razgovore i pozivam ih kroz institucije-kroz parlament i u Vladi. Vidite da oni izbjegavaju takav način komunikacije sa vlašću, a ne bi trebalo jer su mandate dobili da budu u parlamentu ili eventualno u Vladi. Oni sada nijesu ni u Parlamentu, ni u Vladi, nego su u svojim partijskim prostorijama, uzimajući sav novac iz državnog budžeta za finansiranje njihovog političkog rada i za zarade koje im pripadaju”, saopštio je Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon posjete Pljevljima.

Premijer je i ovog puta pozivao opoziciju na odgovornost.

“Vrata su otvorena. I predsjednik DPS-a, Milo Đukanović je rekao da smo spremni za razgovor s opozicijom, ali to mora biti u okviru institucija. To ne smije biti po modelu ucjena i ultimatumima, dajte nam datum izbora, pa ćemo doći da razgovaramo. Ne. Dođite da razgovaramo u institucije, pa ćemo otvoriti i pitanje izbora. To je poruka odgovorne vlasti i to je institucionalna poruka opoziciji", kazao je Marković.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.