Trebinje: Seoskoj djeci za odlazak u školu vlast daje oko 60 eura mjesečno
Trebinje

Ne daju da nestane selo

Trebinje: Seoskoj djeci za odlazak u školu vlast daje oko 60 eura mjesečno

Gradske vlasti u Trebinju odlučile su da svakom djetetu plaćaju oko 62, 5 eura (125 KM) mjesečno ako ostane da živi na selu i tamo ide u školu.

To je inicijativa gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića koja se primjenjuje od 1. septembra. Cilj je oživljavanje sela u trebinjskom kraju.

"Ne damo da nestane selo. Bez jakog sela nema jakoga grada", kaže Petrović za Novosti.

Ne slaže se s onima koji kažu da je to bacanje novca i ističe da bez toga nema opstanka na selu.

"Roditelji se zbog djece sele u grad, idu u podstanare… Naravno da ih tim novcem kolebam da ostanu u svojoj kući, gdje ne plaćaju vodu, gdje potroše najmanje struje, gdje mogu da uzgajaju voće i povrće. Ako procijenim da je 125 maraka malo, podići ćemo na  100 eura (200 KM)! Sela će ostati živa, a mi ćemo moći da se pohvalimo da imamo domaći sir iz Lastve, domaću papriku iz Petrovog polja…", ističe Petrović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.