Bečić sa Palmerom: DPS je pokazao da za njih dogovor ne znači ništa

Bečić sa Palmerom: DPS je pokazao da za njih dogovor ne znači ništa

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić sastao se danas u Podgorici sa direktorom kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu, Metjuom Palmerom. Sastanku je priusustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret Uehara.

Predsjednik Demokrata je Palmera upoznao sa aktivnostima Demokrata i rezultatima koje su postigli u prethodne  tri godine djelovanja na crnogorskoj političkoj pozornici.

“Činjenica da naša podrška raste iz dana u dan, da smo uspjeli da saberimo različitosti u jedan tim, gradeći put pobjeda, a ne podjela, da imamo najveći manevarski prostor, govori u prilog tezi da su Demokrate ubjedljivo najveća garancija unutrašnje kohezije, ali i neophodnih demokratskih promjena koje nasušno trebaju Crnoj Gori", kazao je izeđu ostalog Bečić.

Lider Demokrata je upoznao sagovornika sa konkretnim pokazateljima duboke političke, institucionalne, pravne, moralne, ali i ekonomske krize.

Bečić je istakao da politička kriza datira još od 2012. godine i da je kontinuitet krize praćen i kontinuitetom, kako je naveo, prevara DPS-a, kada god su opozicija i vlast pokušavali izaći iz krize usvajanjem zakona, raznim dogovorima i sporazumima.

"DPS je pokazao da za njih dogovor ne znači ništa, zato je opozicija prinuđena da se bojkotom Parlamenta brani od antidemokratskih nasrtaja poslednjeg diktatorskog režima, u jedinoj zemlji u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima. Bojkot je bio odgovor brojnih lidera opozicije u regionu koji su danas državnici, predvodnici vlasti i uvaženi međunarodni partneri, tako da i mi bojkot doživljavamo kao prinuđeno rješenje u procesu borbe za elementarna demokratska dostignuća u antidemokratskom ambijentu”, naglasio je Bečić.

Predsjednik Bečić je istakao da je ulazak Crne Gore u EU veliki strateški cilj i Demokrata i Crne Gore, ali da je svima jasno da sadašnja garnitura vlasti ne može zatvoriti poglavlja 23 i 24, poglavlje 27 koje se tiče zaštite životne sredine, kao ni sprovesti nužne ekonomske reforme.

“Zato proces ulaska u EU pripada onima koji nemaju hipoteke prošlosti, ali koji imaju snage, spremnosti, znanja i čistine da tom velikom izazovu odgovore na uspješan način. Demokrate su spremne da predvode Crnu Goru na tom putu”, zaključio je Bečić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.