Ubistvo Nedovića: Preko kupca automobila do ubica?
Foto: portalanalitika.me

Ubistvo Nedovića: Preko kupca automobila do ubica?

Tivćanin Dragan Stojković (58) i Nikšićanin Vladimir Lemajić uhapšeni su prekjuče u okviru istrage o ubistvu Podgoričanina Ivana Nedovića (34) i ranjavanja njegovog sugrađanina Milića Minje Šakovića.

Oni su juče privedeni tužiteljki Lepi Medenici koja im je odredila zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage koji će odlučiti o pritvoru. Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, krivičnim prijavama, Stojković i Lemajić se terete za prikrivanje. Policija se juče nije oglašavala o hapšenju Stojkovića i Lemajića.

Prema saznanjima Pobjede, istražitelji su utvrdili da je Stojković koji se bavi trgovinom polovnih vozila i auto djelova, prije tri godine kupio automobil „bmw 3“ koji su 8. septembra koristile ubice.

Kako je Pobjedi kazao branilac Stojkovića, advokat Ratko Pantović, Stojković je uvezao „bmw“ 27. novembra 2014. godine i prešao preko graničnog prelaza Ranče, predao papire carinicima i došao u Nikšić.

''Čim je napustio Italiju, tamošnjoj policiji, prijavljena je krađa tog automobila'', ispričao je Pantović. Prema njegovim riječima, u Nikšiću je sreo prijatelja - Lemajića - koji je prisustvovao prodaji automobila. On tvrdi da njegov klijent tri godine nije imao nikakve veze s tim automobilom, niti je znao šta se s njim više dešava.

''Nejasna je kvalifikacija, jer nema obilježja krivičnog djela prikrivanje'', kazao je Pantović.

Stojković i Lemajić su negirali bilo kakvu umiješanost u ubistvo Nedovića i vezu sa počiniocima. Stojković se već niz godina bavi trgovinom polovnim automobilima i autodjelovima, koje uvozi iz Italije i u policiji nema kriminalni dosije. U Tivtu ima firmu za prodaju automobila i auto djelova. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.