Blato na odjeći Zorana Marjanovića ruši njegovu odbranu?

Blato na odjeći Zorana Marjanovića ruši njegovu odbranu?

Jedan od glavnih dokaza koji Zorana Marjanovića sumnjiči da je ubio suprugu Jelenu jeste blato iz njene kose koje je identično onom na Zoranovim pantalonama.

 Kako beogradske "Novosti" nezvanično saznaju, on je u tužilaštvu i policiji posle hapšenja ponovio da njegova noga nikada nije kročila na mjesto gdje je pronađeno tijelo pjevačice, a ta priča, u svijetlu novih dokaza, ne pije vodu.

Zoran Marjanović je uhapšen u petak, 15. septembra, a na teret mu se stavlja krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna do 40 godina zatvora. On je osumnjičen da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Jelena je definitivno ubijena na nasipu. Tu je primila prvi udarac, a onda je počela da bježi od ubice, koji ju je dokrajčio u vodi. Policija je od početka istrage bila fokusirana na Zorana Marjanovića, ali tek kada su se uzorci blata poklopili i kada su povezani sa njegovim izjavama, odlučeno je da mu se stave lisice na ruke. Nezvanično, sada se ozbiljno provjerava i veza Zoranovog oca Vladimira sa ovim zločinom.

Kako "Novosti" saznaju, Marjanovićevi branioci u utorak su se odlučili da ulože žalbu sudu na rješenje kojim mu je određen pritvor do 30 dana jer smatraju da za to nema osnova. Jedan od Marjanovićevih branilaca, advokat Veljko Delibašić objašnjava, za "Novosti", da je Više javno tužilaštvo predložilo određivanje pritvora kako Marjanović ne bi uticao na saokrivljene i svjedoke koje nije imenovalo.

- U ovom slučaju saokrivljenih nema, Marjanović je jedini okrivljeni - kaže Delibašić, i napominje da je sudija za prethodni postupak prekoračio predlog tužilaštva, budući da je u rješenju o određivanju pritvora naveo imena svjedoka koji treba da budu saslušani u istrazi.

Među tim svjedocima je i Jelenina pokojna majka, koja je preminula prije pola godine, a kako kaže Delibašić, besmislena teza je da neko može da utiče na mrtvog svjedoka.

- Takođe, i ostali svjedoci su irelevantni, s obzirom na to da je prošlo godinu i po od ubistva. Za to vrijeme, da je htio, Marjanović je mogao uticati na sve te svjedoke, ali to nije učinio - navodi Marjanovićev branilac.

Sagovornik dodaje i da svi Zoranovi advokati još nisu dobili rješenje o njegovom pritvoru, kao što se nisu ni dobro upoznali s predmetom, te stoga KV veće Višeg suda u Beogradu, koje treba da razmatra žalbu, to neće moći da uradi prije kraja ove nedelje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.