26 godina otkako je Crna Gora proglašena za ekološku državu

Istrajni u svom ekološkom pravcu?

26 godina otkako je Crna Gora proglašena za ekološku državu

Crna Gora danas obilježava 26 godina od proglašenja za ekološku državu. Deklaracija o ekološkoj državi Crnoj Gori usvojena je na sjednici republičkog parlamenta koja je održana na otvorenom na Žabljaku 20. septembra 1991. godine.

U deklaraciji je bilo definisano strateško opredjeljenje zemlje da usvaja i primjenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma kazali su da je Crna Gora opredijeljena da se razvija kao ekološka država i istrajna je u svom ekološkom pravcu.

Ekološki pokret Ozon pozvao je sve građane ekološke države Crne Gore da, koristeći prava garantovana Ustavom, zakonima i potvrđenim međunarodnim ugovorima, sačuvaju tu najbolju razvojnu šansu, ugroženu višedecenijskim pogrešnim politikama i neefikasnim radom sve tri grane vlasti.

U Podgorici će se danas povodom 26 godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu, održati konferencija Koalicije 27, koju čini 20 ekoloških nevladinih organizacija, prenosi Anadolija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.