Pripadnici SAJ-a okupirali Kotor kako bi rasvijetlili ubistvo Lenca
SAJ u Kotoru

Na udaru sumnjive osobe i njihovi lokali

Pripadnici SAJ-a okupirali Kotor kako bi rasvijetlili ubistvo Lenca

Nakon ubistva 33-godišnjeg bivšeg fudbalera Gorana Lenca, u Kotor su juče stigli pripadnici SAJ-a, koji će u ovom gradu ostati jedno vrijeme, saznaju Dnevne novine. Grad je juče bio pod blokadom pripadnika kotorske policije u uniformi i civilu i maskiranih SAJ-ovaca sa fantomkama na glavama. Mogli su se vidjeti na dvije lokacije, ispred Starog grada, i na donjem putu u Dobroti.

Pripadnici ove policijske jedinice, u grupama sa kotorskim kolegama, zaustavljali su vozila i kontrolisali njihove vozače i saputnike, sa fokusom na osobama iz kriminalnog miljea, a neke od njih i privodili u stanici plicije gdje su od njih uzimane izjave. Predmet kontrole su i objekti vlasništvo bezbjednosno interesantnih lica, iako većina od njih već odavno nije u tom gradu.

SAJ je u Kotoru bio i nakon prošlogodišnje serije ubistava u tom gradu, početkom juna 2016. Godine, nakon čega je bezbjednosna situacija jedno vrijeme bila mirna, sve do ubistva Lenca na stadionu Bokelja gdje je sa drugom trenirao.

Ubistvo se dogodilo u subotu oko 17.25 časova. Napadač nije bio maskiran, a riječ je o visokom, krupnom, crnom mladiću, koji je nedugo prije krvavog čina, posmatrao sa tribina FK Bokelj Lenca koji je sa drugom trenirao.

Na terenu je bilo još ljudi, ali je napadač strpljivo čekao da se ostali počnu razilaziti nakon čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira, ne ostavljajući prostora sumnji da nešto sprema. Prišao Lencu dok je ovaj radio sklekove, i ispalio u obraz dva hica, od kojih je jedan metak ostao u glavi. Potom je trčećim korakom pobjegao prema izlazu stadiona. Tada je, prema saznanju DN, ispalio još nekoliko hitaca u vazduh, vjerovatno u namjeri da uplaši eventualne očevice.

Bivši golman Bokelja nije imao kriminalni dosije već je, naprotiv, bio je poznat kao uzoran mladić, omiljen među sugrađanima. Zato policija provjerava i da li bi razlog njegovog ubistva, moglo biti prijateljstvo sa sugrađanima Predragom i Draganom Kneževićem, poznatijim pod nadimkom Škuri, koji su jedno vrijeme navodno bili članovi škaljarske ekipe, da bi se kasnije odvojili od njih i navodno se približili kavačkom klanu.

 

Dnevne novine/CDM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.