Žabljačke Demokrate: Ostavka Radulovića je u stvari smjena od partijskih drugova

Žabljačke Demokrate: Ostavka Radulovića je u stvari smjena od partijskih drugova

Na Žabljaku je otpočeo proces bacanja prašine u oči građanima. Dosadašnji direktor d.o.o "Komunalno i vodovod", Radenko Radulović oficijelno je podnio "ostavku " iz "zdravstvenih razloga ", a u stvari je od strane partijskih drugova smijenjen pred izbore kako bi se poslala poruka građanima da ipak nije sve tako crno i da se možda ipak nešto može spasiti. Da je bilo odgovornosti među rukovodstvom OKG DPS, ova bi se odluka donijela mnogo prije nego što je ovo javno preduzeće dovedeno na prag stečaja, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokrata Žabljak.

"Gospodin Radulović je prije 7 godina zatekao firmu koja je pozitivno poslovala, redovno izmirivala obaveze prema dobavljačima izaposlenima, a po njegovom  "dobrovoljnom " odlasku imamo firmu u kojoj kasne plate, doprinosi nijesu uplaćivani godinama, a dug prema dobavljačima se računa stotinama hiljada eura. Zaposleno je dva puta više radnika nego prije njegovog dolaska - uglavnom partijski podobnih ili ucijenjenih, pojedini su primali otpremnine, pa se potom vraćali u firmu na drugo radno mjesto", navodi se u saopštenju.

Kako ističu Demokrate Žabljak na teritoriji opštine je preko 2000 nelegalnih potrošača, kojima je za sitne usluge dozvoljen divlji priključak.

"Zbog  nelegalnih potrošača, dotrajale infrastrukture i neulaganja, u sistemu se gubi preko 40% ispumpane vode, a to dalje uzrokuje konstantne restrikcije vode u jeku turističke sezone. Prošle zime su, na minus 20 stepeni celzijusa, zbog ovog direktora, građani Žabljaka pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu, a određeni djelovi grada mjesecima bili bez vode", saopšteno je.

Demokrate napominju da Žabljaku treba preporod, a ne krpljenje. 

"Ako je neko bio loš skoro deceniju, naknadna pamet i smjena ne može ispraviti štetu nanesenu građanima i gradu.

Demokrate Žabljak neće dozvoliti da se sva nepočinstva zaborave i prođu nekažnjeno, jer za svu nanesenu štetu, pljačku i uništavanje moraće se odgovarati", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.