Ovo su razlozi zbog kojih treba da jedete kruške svakog dana
Ilustracija

Ovo su razlozi zbog kojih treba da jedete kruške svakog dana

Kruška sazrijeva do kraja avgusta i daje nam posljednje voćne pozdrave jeseni.

Ali, kruška nije samo ukusna - takođe je i nevjerovatno korisna. Ovo voće je Homer u Odiseji nazvao "dar bogova".

Kruška se smatrala voćem koje čini ljude lijepim, liječi mnoge bolesti i zaustavlja vrijeme.

Za dobro raspoloženje

Kod vrtoglavice i povećanog zamora, nije potrebno piti kafu u litrima. Folna kiselina, koja je sadržana u kruškama će vas razveseliti bolje od bilo kojeg stimulacionog napitka i normalizovati vaš pritisak. 

Mladost

Kruška je bogata antioksidantima, zaustavlja prerano starenje ćelija i promoviše njihovu regeneraciju. Pored toga, ona se bori protiv slobodnih radikala koji uzrokuju rak.

Dobra figura

Vlakna, koja se u velikim količinama nalaze u kruškama, normalizuju varenje i ubrzavaju metabolizam, što pozitivno utiče na figuru. Pored toga, kruška ne sadrži mnogo kalorija.

Dobro zdravlje

Kruška sadrži sve vitamine koji su neophodni organizmu, upravo sa početkom jeseni: A, B1, B2, E, P, PP, S. Ovi vitamini su odgovorni za ishranu kože, noktiju i kose, emocionalnu stabilnost, intelekt i naravno, imunitet.

Čišćenje organizma

Kruška ima pozitivan efekat na pankreas i čisti jetru i bubrege. Za varenje fruktoze iz kruške nije potreban insulin za varenje, pa se često preporučuje dijabetičarima.

Ženski magazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.