Četiri sestre iz Srebrenice ponovo na konjima: Očaravajuća uzajamna ljubav(FOTO)
Foto: Facebook/Dario Matic

Oduševile region

Četiri sestre iz Srebrenice ponovo na konjima: Očaravajuća uzajamna ljubav(FOTO)

Četiri hrabre sestre Bektić iz Srebrenice jahale su na konjima kroz brdovita predjele Srebrenice skoro četiri sata kako bi došle do jezera na kome su nastale ove prelijepe fotografije.

Ove sestre oduševile su cijeli region kada su se zimus pojavile fotografije na kojima uživaju sa njihovim vjernim prijateljima – konjima.

20170905070709316993

Foto: Facebook/Dario Matic

Fotograf Dario Matić ovaj put otišao je na jezero Perućac i tamo napravio prelijepe fotografije ovih sestara i njihovih konja. 

Djevojke su jahale oko 18 kilometara od kuće, odradile fotografije i isto toliko vremenski im je trebala po povratku do kuće.

20170905070344441840

Foto: Facebook/Dario Matic

Kako sam Matić kaže čar ovih fotografija je što se prezentovala i pirodna ljepota ovoga kraja, prekrasni kanjoni i jezero Perućac. Ova pozitivna priča ispisana fotoaparatom, predstavila je uzajamnu ljubav između ovih djevojčica i njihovih konja.

Ono što se krije iza ovih fotografija jednako je očaravajuće.

Naime, otac sestara Bektić Emin dugo je, radeći u Njemačkoj kao rudar, u srcu čuvao ljubav prema svojoj domovini. S obzirom na to da su i njegovi preci voljeli konje, te da ih je on imao još davnih 60-ih, u Eminu je iz dana u dan, tokom boravka u tuđini, jačala ljubav prema ovim plemenitim životinjama, i rasla je želja da osnuje ergelu kada se vrati u BiH.

Priča sa ergelom počinje od Eminovog povratka poslije rata iz Njemačke u BiH. Trenutno imaju 12 konja, uključujući i četvoro ždrebadi.

Nezavisne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.