Crna Gora poražena od Hrvatske
Foto: FIBA Europa

Eurobasket 2017

Crna Gora poražena od Hrvatske

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Klužu od Hrvatske 76:72 (25:17, 18:14, 19:21 i 14:20), u utakmici trećeg kola C grupe Evropskog prvenstva koje se održava u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

To je drugi poraz crnogorskih košarkaša na šampionatu, nakon što su na startu izgubili od Španije 99:60. Upisali su i trijumf protiv Mađarske 72:48. 

Hrvatska je zabilježila treći trijumf, nakon što je u prva dva kola slavila protiv Mađarske 67:58 i Rumunije 74:58. 

Hrvatski košarkaši opravdali su ulogu favorita, već na startu stekli su ubjedljivu prednost, koju su, u neizvjesnoj završnici, uspjeli da sačuvaju do kraja. 

Crnogorski košarkaši nekoliko puta uspjeli su da smanje zaostatak (25:22 i 31:28), a u samom finišu i da razliku svedu na poen (73:72). 

Izabranici selektora Aleksandra Petrovića poveli su na startu 15:0, a vodili su i 18:3 i 21:7. Dvocifrenu prednost, poslije serije od 8:0, imali su i na kraju druge četvrtine (43:31), dok je razlika na kraju trećeg dijela meča iznosila deset poena (62:52). 

U posljedjoj četvrtini crnogorski košarkaši vratili su se u igru i 58 sekundi prije kraja, poenima Tajrisa Rajsa, zaostatak sveli na poen (73:72). 

Koševima Darija Šarića Hrvatska je povela 75:72, a posljednju priliku za izjednačenje imao je Nikola Ivanović, ali je njegov šut za tri poena završio na obruču. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 23, dok je Šarić meč završio sa 14 poena. 

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Rajs sa 22, Bojan Dubljević dodao je 17, a Nikola Vučević 12 poena. 

Pobjedu u ovom kolu ostvarila je i Mađarska, koja je savladala Češku 85:73. U 19 sati i 30 minuta sastaće se Španija i Rumunija. 

Crna Gora će u četvrtom kolu, sjutra u 14 sati, igrati sa Češkom, dok će se selekcija Hrvatske sastati sa Španijom.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.