Uhapšen
Roko Morabito, foto:Tanjug/AP

Urugvaj

Uhapšen "kokainski kralj Milana" nakon 23 godine bjekstva

Italijanski mafijaški bos i jedan od najtraženijih bjegunaca Roko Morabito, iz kriminalne organizacije 'Ndrangeta, uhapšen je u Urugvaju, posle 23 godine skrivanja, saopštile su danas italijanske vlasti.

Morabito, koji je imao veliku ulogu u krijumčarenju kokaina između Južne Amerike i Italije, zbog čega je dobio nadimak "kokainski kralj Milana", bio je u bjekstvu od 1994. godine i vjeruje se da je u Urugvaju živio više od 10 godina pod lažnim imenom i s falsifikovanim brazilskim pasošem.

Mafijaška banda Ndrangeta jedan je od najvećih lanaca u svijetu za krijumčarenje kokaina.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti izjavio je da je Morabito osuđen za saradnju s mafijom i krijumčarenje narkotika na 30 godina zatvora.

Italijanski državni radio prenio je da je Morabito uhapšen u nedelju u hotelu u Montevideu, ali da je živio u vili u odmaralištu Punta del Este, prenijela je Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.