Ispovijest Verice Šerifović: Za 1.500 eura sam kupila moju i Marijinu slobodu
Foto: Youtube/Screenshot

Ispovijest Verice Šerifović: Za 1.500 eura sam kupila moju i Marijinu slobodu

U svom autobiografskom filmu "Ispovest" Marija Šerifović je otkrila kako je njen otac Rajko maltretirao njenu majku Vericu. Prije tri godine Verica Šerifović je u emisiji "Iz profila" ispričala kako je poslije više od 20 godina braka konačno uspjela da se razvede od pjevačicinog oca.

Verica kaže da je u braku ostala zbog Marije, jer se plašila da će ona pripasti Rajku.

''Kad je Marija bila mala, željela sam da napustim Rajka, i podnijela sam papire za razvod, ali on je imao veze u Kragujevcu i uspio je da smuva da Marija pripadne njemu. Doživjela sam jači nervni slom i rekla sam: "Ma neka mi bude kako bude. Odustajem od razvoda, odustajem od svega". Možda je to tako moralo da bude, sada kad gledam iz ove perspektive'', izjavila je Verica, koja je nakon toga godinama ostala u braku sa Rajkom, da bi bila sa svojom ćerkom.

Ali, kada je Rajko zapao u dugove, situacija se promijenila.

''Rajko je volio da se kocka i nekom tipu je dugovao određenu sumu novca. Jednog dana je došao kući i rekao mi: "Moraš da mi daš pare". Ja skroz zbunjena, sjedim u bademantilu i pijem kafu. Pitam ga: "Kakve pare?", a on mi kaže: "Moram da vratim dug od 1.000 maraka". Onda se iz šale sjetim i kažem da ću mu dati 1.500 maraka, ali da potpiše sporazumni razvod. I on pristane. Kaže da nema problema i da nazovem advokata'', rekla je Verica Šerifović i opisala šta se potom dešavalo.

''Moj plan je bio da prvo odemo kod advokata i potpišemo papire, ali on je non-stop govorio: "Daj mi pare!". Ja mu kažem: "Polako, prvo izvadi ličnu kartu i potpiši". Potpisa se on, uze pare i ode. Ja žena razvedena. Našla sam se u čudu, taj osjećaj - da li da plačem, da li da se smijem. Advokat me gleda i kaže: "Vera, hoćete čašu vode'", a ja ga pitam: "A je l' mogu da dobijem neku kafu? I da me ništa ne pitate". Zapalila sam cigaretu, pila kafu, gledam oko sebe i pušim. Razmišljam, poslije toliko godina da se ova muka ovako presiječe'', zaključila je Verica Šerifović koja se od Rajka razvela 2003. godine, prenosi Telegraf.

Pogledajte ispovijest Verice Šerifović:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.