Nikšićani krali telefone, bicikla, auta...
Ilustracija

Rasvijetljeno 6 krađa, procesuirano 6 osoba

Nikšićani krali telefone, bicikla, auta...

Nikšićka policija je preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić, identifikovala i nadležnom tužilaštvu procesuirala šest osoba zbog sumnje da su počinila šest krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, i to četiri krivična djela krađa i dva krivična djela teška krađa.

Po prijavi Nikšićanina M.B. da mu je u periodu od 27. do 29. juna u dva navrata provaljen podrum, koji se nalazi u ulazu stambene zgrade u kojoj je nastanjen, policija je identifikovala A.I.(17) i D.K. (18) za koja sumnja da su počinila ovo krivično djelo.

Oni se sumnjuče da su ukrali dva sportska bicikla, dvije bušilice, marke “Makita” i “Bosh”, kao  i dvije sjekire.

"O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se protiv A.I.(17) i D.K. (18) podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela teška krađa", piše u saopštenju policije.

Policija je rasvijetlila i četiri krađe počinjene od maja do kraja avgusta u Nikšiću.

"Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.P. (51), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo krađa. Ona je, kako se sumnja ovo krivično djelo počinila na način što je, 05. avgusta iz butika “Sempre”, otuđila dvije ženske torbe i jedne ženske pantalone.Nadalje, rasvijetljeno je krivično djelo krađa, počinjeno 19. maja na štetu S.B. iz Nikšića, kada mu je iz unutrašnjosti vozila, koje nije bilo obezbjeđeno, otuđen mobilni telefon marke marke Samsung Galaxy S5. Policijski službenici CB Nikšić su preduzeli niz mjera i radnji i identifikovali lice, za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i protiv V.H. (24) nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", piše u policijskom saopštenju.

Nikšićki policajci rasvijetlili su i krađu počinjenu  12. juna na štetu N.V, kada mu je sa sportskog terena u blizini jezrea Krupac otuđen mobilni telefon marke Samsung J5.

"Policijski službenici su nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli krivičnu prijavu protiv A.P.  (17) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo", navode iz UP.

Kako dalje navode, po prijavi M.G. da mu je, 26. avgusta ukraden automobil „VW Polo“ nikšićkih registarskih oznaka, koji je bio parkiran u ulici Vuka Mićunovića, policijski službenici su identifikovali i lišili slobode D.B. (35) zbog  sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT U Nikšiću, koji je naložio da se ovo lice liši slobiode i da mu se privede uz krivičnu prijav zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.