Fudbaleri CG pred
Foto: AA

Teren najveći problem

Fudbaleri CG pred "ključno" gostovanje Kazahstanu: Pobjeda otvara vrata Mundijala

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je danas u Podgorici pripreme za nastavak kvalifikacija za SP 2018. i duele sa Kazahstanom i Rumunijom. Selektoru Ljubiši Tumbakoviću na raspolaganju su bili svi pozvani fudbaleri, uključujući i kapitena Stevana Jovetića, novog igrača francuskog Monaka.

Utakmica sa Kazahstanom zakazana je za 1. septembar u Astani, dok će se tri dana kasnije u Podgorici Crna Gora sastati sa Rumunijom. Tumbaković je za mečeve sa Kazahstanom i Rumunijom pozvao 24 igrača. 

2017082922548912525366586Web

Foto:AA

Prvi rival crnogorskih fudbalera, Kazahstan je posljednji na tabeli sa dva remija i četiri poraza. Pred svojim navijačima igrao je neriješeno sa Poljskom (2:2) i Rumunijom (0:0) i izgubio od Danske 3:1. Poraze u gostima doživio je od Crne Gore 5:0, Danske 4:1 i Jermenije 2:0. 

Crnogorski reprezentativci u dobrom raspoloženju odradili su i današnji trening. Vjeruju u pobjedu, koja bi im širom otvorila vrata ka plasmanu na SP 2018. 

Damir Kojašević, prvotimac skopskog Vardara, kazao je da su očekivanja takva da Crna Gora u Astani ide na pobjedu. 

kajosevic

Foto: AA, Damir Kojašević

„Znamo svi šta nas čeka tamo, biće teško. Ovo će biti naša najteža utakmica do sada, jer tamo je vještačka trava na terenu i mnogo je teško da se igra. Oni će dati sve od sebe da naprave dobar rezultat“, kazao je Kojašević. 

Istakao je da zbog vještačke podloge, igračima noge postanu teške poslije 60-70 minuta, i igrači koji nisu navikli na takvu podlogu brže se umaraju. 

„Jednostavno, teren je veliki problem za sve. Oni su protiv Danske igrali u Almatiju, na pravoj travi, i glatko su izgubili. Sada su se vratili u Astanu, gdje će nam biti mnogo teže”, istakao je Kojašević. 

Ipak, prema njegovim riječima, kvalitet je na strani Crne Gore. 

2017082922548912525366588Web

Foto:AA

„Naravno da smo bolji, imamo kvalitetnije igrače, a njihov najbolji pojedinac Islamhan ne može da igra zbog crvenog kartona”, ističe vezista crnogorskog tima. 

Kako je kazao, pobjeda u Astani otvorila bi široku perspektivu pred sam finiš kvalifikacija. 

“Ako pobijedimo, otvara nam se mnogo toga. Zbog toga je ovo i najvažnija utakmica. Čekali bismo Rumuniju u dobrom raspoloženju, u odličnoj poziciji, sve bi bilo moguće u tom slučaju”, zaključio je Kojašević. 

2017082922548912525366584Web

Foto:AA

Nakon pet kola, Crna Gora je druga u grupi, sa 10 bodova, koliko ima i Danska. Poljska je na prvom mjestu sa maksimalnih 15 bodova. Rumunija i Armenija su osvojili po šest, Kazahstan dva. 

Crnogorski fudbaleri treniraće u Podgorici do četvrtka, kada će otputovati za Astanu. Meč će se igrati u petak u 18 časova. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.