Islamska država preuzela odgovornost za napad u Briselu
Foto: 24 news

Napadač podlegao povredama

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Briselu

Teroristička organizacija Islamske države preuzela je odgovornost za napad nožem na trojicu belgijskih vojnika u Briselu u petak, saopštila je novinska agencija Amaku, bliska ID-u.

U današnjem saopštenju se navodi da je "vojnik ID-a" izveo napad kao odgovor na pozive za napade na zemlje članice koalicije koje se bore protiv te terorističke organizacije, javlja Anadolija.

Napad se dogodio na poznatom bulevaru. Osumnjičeni je nasrnuo na belgijske vojnike koji su patrolirali ulicom. Muškarac je upucan i podlegao je povredama.

Iz Ureda Federalnog tužioca saopšteno je da je muškarac od ranije bio poznat policiji po optužbama za napade, ali ne i po terorističkim aktivnostima. 

Osumnjičeni je belgijski državljanin somalijskog porijekla. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.