London: Uhapšen posle napada na policiju
Izvor:Twiter

London: Uhapšen posle napada na policiju

Jedan čovjek je juče uhapšen pošto je napao policajce ispred Bakingemske palate u Londonu, saopštila je policija.

"Čovjeka su uhapsili (...) oko 20.35 (...) ispred Bakingemske palate, a kod sebe je imao nož. Dvojici policajaca su ruke lakše povrijeđene", navodi se u saopštenju.

Policajcima je pomoć pružena na licu mjesta i nije bilo potrebe za hospitalizacijom, javila je agencija Frans pres a prenijela Beta.

Policija nije navela da li taj slučaj tretira kao teroristički akt.

Na društvenim mrežama su se pojavili navodi da je napadač imao sablju, a video snimci pokazuju brojna policijska vozila ispred palate kao i blokirane okolne ulice.

Bakingemska palata, dom kraljevske porodice, jedna je od glavnih londonskih turističkih atrakcija.

Asošiejted pres navodi da je i pored visokih zidova i kapija u prošlosti bilo proboja obezbjeđenja. Jedan uljez je 1982. čak uspio da dđe do kraljičine spavaće sobe i porazgovara sa njom prije nego što se pojavilo obezbjeđenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.