Brisel: Nožem na vojnike, napadač neutralisan
Izvor:Twiter

Teroristički napad

Brisel: Nožem na vojnike, napadač neutralisan

Muškarca koji je nožem napao vojnika u centru Brisela "neutralisali" su belgijski vojnici prisutni na licu na mjesta tokom incidenta, saopštile su belgijske vlasti, prenijela je agencija AFP.

Policija je večeras saopštila da je bio napad na jednog vojnika u Briselu i da su prisutni vojnici odmah reagovali i neutralisali napadača. 

Antitetoristički krizni štab potvrdio je vijest o napadu i dodao da je situacija pod kontrolom, prenijela je agencija AP.

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je sinoć da se napad nožem na dvojicu vojnika u centru Brisela može smatrati "terorističkim činom" i dodalo da je vojska pucala i ubila napadača, prenijela je Beta.

"Mislimo da je riječ o terorističkom napadu", naveo je Frans presu neimenovani portparol belgijskog saveznog tužilaštva i dodao da je u napadu jedan vojnik lakše povrijeđen u ruku.

Lokalni mediji su prenijeli da je dio Brisela u kojem je bio napad blokiran za saobraćaj.

Belgija je bila meta terorističkog napada 22. marta 2016. godine kada je u samoubilačkom napadu na briselskom aerodromu i podzemnoj željeznici stradalo više od 30 osoba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.