Vučurović: Željeznakova poruka o pomirenju opozicije je upućena Bečiću
Jovan Vučurović

Povodom prekidanja komunikacije Demokrata sa DF-om

Vučurović: Željeznakova poruka o pomirenju opozicije je upućena Bečiću

Izjavu funkcionera Jedinstvene Rusije Sergeja Željeznjaka o pomirenju u crnogorskoj opoziciji doživljavamo prvenstveno kao poruku Demokratama i Aleksi Bečiću, koji su iznenada, na jedan početnički način, saopštili da prekidaju svaku komunikaciju sa Demokratskim frontom, ocijenio je za Pobjedu poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Podsjetimo, Željeznjak, koji je zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, ocijenio je da bi DF i Demokrate trebalo da se pomire, kao i da opozicija treba da ima jedinstvenog kandidata za predsjedničke izbore.

''Sergej Željeznjak je naš prijatelj, lični prijatelj sa ljudima iz predsjedništva DF i Nove srpske demokratije, i on dobro poznaje situaciju u Crmoj Gori u svakom segmentu. Ovu izjavu doživljavamo prvenstveno kao poruku Demokratama i Aleksi Bečiću, koji su iznenada, rekao bih na jedan početnički način, saopštili da prekidaju svaku komunikaciju sa DF-om. Na drugoj strani, DF je odgovorio da ne prekida komunikaciju sa strankamakoje su protiv režima Mila Đukanovića. Ako su oni protiv režima, onda treba da se po- štujemo i uvažavamo, da jedni druge ne lažemo nego da građane upoznamo o sa pravoj prirodi i karakteru naših političkih organizacija. Dakle, svi prijatelji opozicije, pa i Sergej Željeznjak, znaju da treba da sarađujemo, i mi smo spremni da sarađujemo sa svima onima koji žele da mijenjaju Crnu Goru'', rekao je Vučurović za Pobjedu.

Kako je kazao, građani su na parlamentarnim izborima odredili snagu svakog političkog subjekta „i to je ono što je važno da poštujemo u međusobnoj komunikaciji“.

''Naš prijatelj Željeznjak daje dobronamjerne savjete, a ne naredbe, za razliku od potpredsjednika SAD Majka Pensa koji je kolege iz opozicije postrojio po visini, i počevši od Krivokapića do Bečića izdao jasne naredbe i direktive da taj dio opozicije treba da podrži vladu Duška Markovića'', rekao je Vučurović. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.