Beranskim osnovcima besplatni udžbenici
Berane

Opština obezbijedila

Beranskim osnovcima besplatni udžbenici

I ove godine Opština Berane će obezbijediti besplatne knjige za učenike svih razreda osnovnih škola.

Prema riječima sekretara Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, Mladena Stijovića, Opština Berane je uštedjela značajna budžetska sredstva, jer su prethodne godine obezbijedili udžbenike za svih devet razreda.

Kako je istakao, u dogovoru sa upravama škola, značajan broj udžbenika i školskih sredstava povraćen je školama na ponovnu upotrebu. Za određene razrede đaci narednih generacija će biti u mogućnosti da koriste udžbenike od prošle godine.

„Ove godine smo u budžetu imali opredijeljeno 50 hiljada eura, obezbijedićemo komplete novih udžbenika za prva tri razreda. Za sve učenike narednih razreda imaćemo nabavku dijela udžbenika u skladu sa promjenama obrazovnog programa“, kazao je Stijović.

On je dodao da će učenici svih razreda dobiti nove radne sveske.

Knjige će učenicima biti uručene najkasnije do 4. septembra.

Radio Berane

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.