Brnabić: Zaev obećao da neće glasati za prijem Kosova u UNESCO
Ana Brnabić

Na samitu Berlinske inicijative

Brnabić: Zaev obećao da neće glasati za prijem Kosova u UNESCO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su "obavještajna dejstva" konkretan razlog povlačenja osoblja srpske ambasade u Skoplju u zemlju.

Brnabić je tako]e istakla da joj je makedonski premijer Zoran Zaev na samitu Berlinske inicijative u Trstu rekao da će se njegova zemlja uzdržati od glasanja za prijem Kosova u UNESCO.

"U ovom trenutku meni je to najvažnije, da predsjednici u regionu drže riječ", istakla je srpska premijerka. 

Ona je ukazala da je hrvatski premijer Andrej Plenković tako održao riječ po pitanju "trgovinskog spora" sa zemljama regiona, onako kako je to iznio u razgovorima koje su imali, prenosi Tanjug.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.