Novi požari na primorju, vatra se primakla kućama
Lješevići, foto:Radio Jadran

Aktivirane sve vatrogasne snage

Novi požari na primorju, vatra se primakla kućama

Jutros između 10 i 11 časova ponovo su se aktivirali požari na nekoliko lokacija na Luštici, kazao je za Radio Jadran predsjednik DVD Krtoli, Stefan Kostić.

– Izbio je požar poviše Plavog horizonta, ispod sela Đuraševići. Imamo požar ispod Gornjih Krašića, koji trenutno ide prema naselju Šumadija, odnosno ulici Riblja kost. U hercegnovskom dijelu, u naselju Petrovići neka je brvnara je izgorjela, bila je napuštena i sve je zaraslo u makiju – kazao je on.

Kako je informisao, vatra je u naselju Lješevići, u kotorskoj opštini, došla skoro do kuća. Ekipa DVD Krtoli, sa jednim vozilom, na putu je ka tom naselju, kako bi priskočili u pomoć kotorskim vatrogascima.

Kostić je potvrdio da su u jutrošnjim gašenjima učestvovala dva air tractora Direktorata za vanredne situacije, ali trenutno nisu na nebu iznad Luštice.

Da opasnost od požara prijeti kućama u selu Lješevići potvrdio je načelnik Službe zaštite i spašavanja Kotora, Maksim Mandić:

– U toku našeg dolaska na intervenciju došlo je do toga da se požar spustio sa brda, sa te strane od kamenoloma. Plamen je bukvalno preskočio nekih stotinak metara i zahvatio područje prema kućama u selu Lješevići. Odmah smo dali uzbubu cijeloj jedinici i zvali Službu zaštite iz Tivta i DVD Krtoli. Tako da ćemo za sada najvjerovatnije jedan dio da stavimo pod kontrolu. Veoma je teško i jak je vjetar, ali dajemo sve od sebe – kazao je Mandić.

Izvor:Radio Jadran

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.