Na Mamića pucali maskirani napadači; Dinamo: Užasnuti smo pokušajem atentata
Zdravko Mamić

Na Mamića pucali maskirani napadači; Dinamo: Užasnuti smo pokušajem atentata

Prema nezvaničnim informacijama, koje su objavili hrvatski mediji, kod Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini u nogu je ranjen Zdravko Mamić.

Savjetnik fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Zdravko Mamić ranjen je danas u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini.

"U 12 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Zidine, na području opštine Tomislavgrad N.N. osoba iz nepoznatog vatrenog oružja pucala u smjeru Z.M. rođenog 1959. godine. U toku je uviđaj službenika MUP-a Kantona i Tužitelaštva ", kazao je za Anadoliju portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak. 

Mamić je nakon incidenta prevezen u Dom zdravlja u Tomislavgradu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

969b4dd7d17b8d7cc7bb

Izvor:24sata.hr

Prema informacijama ljekara Ivana Bagarića radi se o prostrijelnoj rani u predjelu noge, tačnije natkoljenici koja se tretira kao teža tjelesna povreda.

Bagarić je potvrdio za AA da je Mamić nakon ukazane pomoći napustio zdravstvenu ustanovu i uputio se u Zagrab. 

Iz fudbalskog kluba Dinama osudili su napad na Mamića.

U saopštenju se navodi kako je klub „užasnut oružanim napadom i pokušajem ubistva savjetnika kluba Zdravka Mamića".

Na Zdravka Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja, te je zadobio teške tjelesne povrede.

Neslužbeno se doznaje kako su na Mamića pucala dvojica maskiranih napadača dok je izlazio iz mjesne kapelice u Tomislavgradu sa brojnim članovima porodice i prijateljima, navodi agencija.

"Zdravko Mamić bio je u privatnoj posjeti Tomislavgradu, povodom godišnjice smrti oca. Očito je stoga, da je ovaj događaj bio planiran te je nastavak napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine“, saopšteno je iz Dinama.

Nakon posljednjeg fizičkog napada na Zdravka Mamića u Bolu na Braču i neosuđivanja tog čina, strahovali smo da će nedjelovanje javnosti, medija, politike biti podsticaj na mržnju, fizičke napade i u konačnici, i na napade oružjem, poručuju iz Dinama.


 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.