Hrvatska: Za 2 sata buknulo preko 10 požara (VIDEO)
Ilustracija

U toku noći

Hrvatska: Za 2 sata buknulo preko 10 požara (VIDEO)

Sinoć u Hrvatskoj buknulo desetak požara. Vatrogasci sumnjaju da su oni podmetnuti, javljaju hrvatski mediji.

Kako prenosi Index.hr, oko 3.15 izbio je požar u blizini Turnja u opštini Sveti Filip i Jakov, neposredno iznad magistrale, a vatra se zbog jakog vjetra brzo proširila i sada ugrožava kuće i saobraćaj na magistrali između Biograda i Zadra.

Uz požar u Turnju izbilo je i desetak drugih, uglavnom na benkovačkom području, ali i kod Pakoštana, Vrane i Svetog Filipa i Jakova. 

Požari na benkovačkom području, oko sela Lepuri i Bulić, još uvijek nisu pod kontrolom, dok većina ostalih jeste. Vatrogasne ekipe su na terenu, a u gašenju požara pomažu i kanaderi i vazduhoplovne snage hrvatske vojske. 

U Operativnom centru Javne vatrogasne stanice Zadar kažu da je gašenje požara u toku.

"Imamo desetak požara koji su planuli sinoć i gasimo ih cijelu noć. Većina tih požara su pod kontrolom, ali ih ima još dva tri koji nisu, uglavnom na benkovačkom području", rekao je Novoj TV Željko Šoša, načelnik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, prenosi Index.hr. 

On je trenutno s policijom na terenu, obilaze požarišta, a sumnjaju da su požari podmetnuti. "Slušajte, ako vam u dva sata, od 20 do 22, plane deset, petnaest požara, teško da može biti išta drugo razlog", kaže Šoša. 

Nekoliko vatrogasaca je povrijeđeno, ali Šoša kaže da nema ozbiljnijih povreda. 

Sinoć nešto iza 23 sata izbio je novi požar kod vodotornja u Kistanjama. Na intervenciju su izašli vatrogasci iz DVD-a Kistanje i DVD-a Ervenik s pet vatrogasaca i dva vozila, a požar je lokalizovan jutros oko pola dva da bi se oko pola šest ponovno aktivirao.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.