Bjelopoljac Blagoje Baošić par mjeseci nakon udesa ponovo oborio crnogorski rekord!
Foto:Privatna arhiva

Volja jača od povreda

Bjelopoljac Blagoje Baošić par mjeseci nakon udesa ponovo oborio crnogorski rekord!

Bjelopoljac Blagoje Baošić samo par mjeseci nakon saobraćajne nezgode u kojoj je zadobio teške tjelesne povrede postigao je nevjerovatan podvig. Baošić je juče u Mojkovcu ponovo oborio crnogorski rekord u bench presu i powerliftingu.

U Mojkovcu je juče održan Kup Crne Gore u bench press-u i powerliftingu.

U kategoriji do 90 kg Baošić je podigao 210 kg što je za 10 kg više od dosadašnjeg crnogorskog rekorda.

Teško povrijeđen u udesu prije par mjeseci kada je doživio potres mozga, sa još uvijek ugrađenim šinama u nogama nije ustuknuo pred jakom konkurencijom i ubjedljivo je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Ljubav prema ovom sportu je kod Baošića očigledno nadjačala povrede. Rođeni sportista i borac kojem ni teške povrede u jeku karijere, nisu slomile sportski duh Baošić nastavlja sa podvizima pa i povrijeđen ruši sve rekorde.

- Mnogi su me pitali zašto učestvujem znajući da sam teško povrijeđen. U naselju Nedakuse u Bijelom Polju dok sam vozio motor magistralnim putem sa bočne strane naletjelo je auto i tom prilikom sam zadobio višestruke prelome noge kao i potres mozga. Bio sam tada teško povrijeđen, hitno prebačen za KBC i primio nekoliko flaša krvi. Mnogi moji prijatelji nisu ni slutili da mogu ikada, a ne tako brzo da se povratim ovom sportu. Naravno da je mojoj odluci najviše zaslužna velika volja i moja velika ljubav prema ovom sportu- kazao je Baošić za sajt Opštine Bijelo Polje.

20961211102144247213597861630629080o

Foto:Privatna arhiva

Ovo takmičenje je ujedno bilo i dio programa kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

Inače, Baošić je i prošlogodišnji prvak Balkana u powerlifting-u i bench press-u, a osvajač je i srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva održanog 2016. u Knjaževcu u powerliftingu po GPC pravilima.

U Sarajevu je u martu 2016. godine u konkurenciji 113 takmičara osvojio dvije zlatne medalje i tada postavio novi crnogorski rekord.

Baošić je podigao tada podigao 195 kg sa opremom i za pet kilograma je oborio važeći crnogorski rekord, koji je ranije držao Miloš Ćećanović od 2008. godine, da bi iste godine u septembru u Kolašinu postavio novi rekord od 200 kg.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina i član je kluba ‘’Eurogym’’ iz Bijelog Polja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.