DF: Izdržali smo tri decenije, izdržaćemo i sve što slijedi

DF: Izdržali smo tri decenije, izdržaćemo i sve što slijedi

Optužnim predlogom Osnovnog državnog tužilaštva protiv poslanika Demogratskog fronta nastavlja se kontinuirani institucionalni progon lidera i članova DF-a koji sprovode ostrašćeni pojedinci u tužilaštvu, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića saopšteno je iz tog političkog saveza.

"Pored javnog sramoćenja sebe i pravne profesije čiji je reprezent, ovaj tamničar crnogorskog tužilaštva jasno potvrđuje da strah od DF-a, kao najistrajnijeg i najnepokolebljivijeg političkog subjekta u borbi protiv kriminalnog režima, dobija neslućene razmjere u redovima haotičnog i sve podjeljenijeg tabora DPS-a. A da je panika zahvatila čitavo režimsko tkivo govore i sve komičniji i pravno neutemeljeni akti tužilaštva protiv čelnika DF-a kojima gotovo svakodnevno bombarduju javnost, dok istinski kriminalci nesmetano uživaju blagodeti na račun građana", istakli su iz DFa.

Kao poseban kuriozitet vide navode Katnićevog tužilaštva  da su poslanici DF-a svojim postupanjem remetili javni red i mir, ugrozivši spokojstvo i izazivajući uznemirenost oštećenih i građana koji su se nalazili u Skupštini.

"Očigledno da se otuđenost i vjerovanje u laži koje građanima svakodnevno plasiraju toliko urezalo u biće svakog od funkcionera i poslušnika DPS-a, da svaka istina saopštena `pravo u brk` predstavlja paniku i urušava spokojstvo koje su lojalni pojedinci decenijama pažljivo gradili lažima, lopovlukom i zloupotrebama svake vrste.  Naviknuti na nesmetana iživljavanja i manipulacije, pobornici Milove `demokratije`, nisu očekivali odlučan i beskompromisan odgovor DF-a, pa otuda ne čudi zabrinutost tužilaštva za duševni mir njihovih saučesnika u montiranom procesu koji mjesecima koordinisano sprovode protiv lidera najjačeg opozicionog saveza",stoji u saopštenju.

Tvrde da ostrašćeni pojedinci u tužilaštvu ne prezaju da grubo zloupotrebljavaju pravo i služe se dvostrukim aršinima u postupanju i kvalifikacijama, a naročito kad se radi o bahaćenju i demonstriranju sile od strane funkcionera DPS-a koji se isključivo gone prekršajno, dok su za poslanike opozicije i građane koji ne dijele DPS vrijednosti rezervisane isključivo odredbe iz Krivičnog zakonika.

Ističu da je dovoljno osvrnuti se na fizički nasrtaj nekadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugoše na urednika `Vijesti`Mihaila Jovovića, koji je završio na operacionom stolu, i fotoreportera Borisa Pejovića.

"Za to `đrigodno upozorenje` neposlušnim novinarima, Mugoša je prekršajno kažnjen sa čitavih 400 evra. Takođe, brutalno prebijanje momka od strane četvorice mladića početkom avgusta u sred dana na plaži u Herceg Novom, za tužilaštvo predstavlja samo prekršaj, dok se sasipanje istine u lice poslanicima DPS-a bez ikakvog fizičkog kontakta kvalifikuje kao nasilničko ponašanje koje zahtijeva krivično gonjenje",naveli su iz DFa.

Time, dodaju, tužilaštvo nastavlja jasno da stavlja do znanja da će u odabiru podobnih i nepodobnih manevrisati zakonima i pravnim principima po sopstvenom nahođenju, stvarajući sve opasniju klimu vladavine tužilačko-sudskog pravnog nasilja i pravnog haosa koji može imati neopisive posledice za čitavo društvo.

Ipak, napominju i da u svakom zlu postoji ponešto dobro, pa je tako upravo progon DF-a i pokretanje svih vrsta postupaka koje savremeno pravo poznaje, razobličilo svu trulež i beskrupuloznost sistema u Crnoj Gori.

"I upravo će na slučaju DF-a čitava kriminalna hobotnica koja je zarobila Crnu Goru biti razbijena.  Talas korjenitih promjena koji je otpočeo veličanstvenim otporom naroda i DF-a 2015.  ništa ne može zaustaviti, pa ni posezanje režimskih poslušnika za najogavnijim sredstvima poput `državnog udara` i pravnog nasilja protiv svih samosvjesnih građana i istinskih opozicionara. Zato poručujemo tužilaštvu da, uprkos neviđenim naporima u progonu i demonstriranju neskrivene mržnje prema DF-u, nikakvim silama neće moći da sačuva duševni mir sebi i svojim štićenicima. Na našoj strani su narod, istina, hrabrost, istrajnost i pravda, a jedino što vi imate su obmana i prevara. Izdržali smo tri decenije, izdržaćemo i sve što slijedi do konačnog i trajnog oslobođenja Crne Gore", zaključili su iz DFa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.