Vođa
Izvor: Novosti, Igor Božović

Božović nije pobjegao

Vođa "kavačkog klana" se liječi u Srbiji?

Dok advokati vođe "kavačkog klana" Igora Božovića tvrde da njihov klijent nije pobjegao već da se nalazi u Beogradu na liječenju, "Novosti" u vrhu crnogorske policije saznaju da granična policija nije evidentirala njegov prelazak preko nekog graničnog prelaza.

Naša saznanja o ilegalnom odlasku Božovićev advokat Dragoljub Đukanović nije komentarisao ističući da trenutno nema nikakvu komunikaciju sa svojim klijentom.

- Mene je o njegovom zdravstvenom stanju informisala njegova porodica. Rekli su da se nalazi na liječenju i ovog časa nemam nikakvu komunikaciju niti kontakt sa njim. Mogu samo da kažem da je porodica zabrinuta za njegovo zdravstveno stanje i da ne znam da li će se on pojaviti na zakazno ročište povodom predloga Specijalanog tužilaštva da mu se odredi pritvor - kazao je advokat Đukanović.

Božović se, podsjetimo, 16. avgusta nije pojavio u podgoričkom Višem sudu, na ročištu koje je bilo zakazno za tada zbog čega je predsjednk podgoričkog Višeg suda Boris Savić novo ročište zakazao za utorak i ujedno donio naredbu da se vođa "kavačkog klana" prinudno dovede.

Ukoliko policija ne postupi po naredbi sudije Savića za Božovićem će biti raspisana potjernica. Sudu do sada nije dostavljen dokaz o tome da Božović nije pobjegao, već da se nalazi na liječenju.

- Mi kao odbrana do sada nismo sudu dostavili medicinsku dokumentaciju, već na ročištu koje je zakazano za sledeću nedjelju ukoliko porodica dostavi tu dokumentaciju mi ćemo je svakako predati sudu radi daljeg vještačenja i utvrđivanja da li je Božović mogao da pristupi ročištu ili ne - dodao je advokat Đukanović.

Srpska policija krajem prošle godine napravila je spisak od oko stotinu najopasnijih kriminalaca iz Crne Gore i ne dozvoljava im da uđu u njihovu zemlju. Na tom spisku se nalazi drugi vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan, koji je u bjekstvu, zajedno sa pripadnicima svog obezbjeđenja. Da li se na spisku nalazi Božovićevo ime, zvanično nije poznato, pišu Novosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.