Marovići se žalili na privremeno oduzimanje imovine
Svetozar Marović

Begović uložio žalbu

Marovići se žalili na privremeno oduzimanje imovine

Advokat Zdravko Begović uložio je žalbu na odluku podgoričkog Višeg suda da privremeno oduzme kompletnu imovinu Svetozara Marovića, supruge Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.

Privremena mjera zabrana korišćenja imovinom juče je upisana na desetak nekretnina budvanske porodice Marović, kao i na imovinu šuraka Ivana Popovića.

Time je sud prihvatio zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage - da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.

“Mi smo dobili takvo rješenje Višeg suda i na to rješenje u zakonskom roku od osam dana izjavili žalbu Krivičnom vijeću Višeg suda”, kazao je Begović za TVCG.

On kaže da je u žalbi kao obrazloženje navedeno da je ogroman dio imovine na koju je satvaljena privremena mjera stečen na zakonit način.

"Radi se između ostalog i o stanu Svetozara Marovića koji je dobio unatrag 30 godina kao predsjednik Izvršnog odbora Opštine Budva. Zatim o stanu Miloša Marovića koji je kupljen na osnovu kredita koji još uvijek otplaćuje, zatim o imovini koja je stečena putem nasljedstva. Mi smo apsolutno ubijeđeni da će Krivično vijeće takvo rješenje sudije za istragu Višeg suda ukinuti i da će prihvatiti navode iz naše žalbe", poručio je Begović.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.