Manevarska lokomotiva zamalo udarila u voz na stanici u Podgorici
Ilustracija

Incident prošao bez težih posljedica

Manevarska lokomotiva zamalo udarila u voz na stanici u Podgorici

Manevarska lokomotiva (vrsta željezničkog vučnog vozila) presjekla je juče, u stanici u Podgorici, putanju lokalnog putničkog voza koji je išao iz Podgorice prema Nikšiću, ali, srećom, incident je prošao bez težih posljedica jer nije došlo do sudara.

Portparolka Željezničke infranstrukture Mirjana Vujović potvrdila je za Pobjedu da se dogodio incident, te da je prvostepena komisija odmah izašla na mjesto događaja i utvrdila da je kriv vozač manevarske lokomotive.

- Tačno je da je manevarska lokomotiva presjekla skretnicu broj devet, odnosno putanju lokalnog putničkog voza koji je stajao u stanici. Bitno je da se istakne da ta manevarska vožnja nije ugrozila bezbjednost saobraćaja, ni putnika, tako da nije bilo nikakve panike. U pitanju je ljudski fakor i komisija je utvrdila da je za ovaj vanredni događaj kriv vozač manevarske lokomotive – istakla je Vujović.

Putnici iz „nikšićkog voza“, međutim, tvrde drugačije. Kažu da je voz bio u pokretu kada se umalo sudario sa lokomotivom koja je, kažu, „bukvalno preletjela sa drugog perona“.

- Doživjeli smo šok. Imali smo sreće – još i dalje pod vidnim stresom ispričala je Pobjedi jedna od putnica koja je željela da ostane anonimna.

Putnici pričaju da su prvo čekali da voz krene čitav sat.

- Kada smo konačno pošli, nakon 200 metara vožnje, doživjeli smo šok, jer je voz naglo zakočio. Lokomotiva je proletjela ogromnom brzinom ispred nas. Vidjeli smo svi da nešto nije u redu i da reakcija čovjeka koji je vozio nije normalna. Iscrpljeni smo i iznervirani jer se svakog dana dešava haos sa željezničkim prevozom - rekla je sagovornica Pobjede, inače stalna putnica na relaciji Nikšić - Podgorica.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.