Širom CG i danas bukte  požari: Najteža situacija na Lovćenu
Foto:AA

Vatra ugrožava kuće

Širom CG i danas bukte požari: Najteža situacija na Lovćenu

U 11 opština širom Crne Gore i danas bukte požari, a najteža je situacij na Lovćenu, iznad Cetinja, gdje vatra ugrožava kuće.

Na Lovćenu u akciji gašenja požara učestvuju vatrogasci sa Cetinja, iz Budve, Podgorice i opština sa sjevera države, kao i vojska i policija, te brojni mještani, prenosi Anadolija.

Svi oni ulažu napore da požar ne zahvati Njegošev mauzolej, turističke objekte, odmaralište Lovćen-Bečići, Avanturistički park, bungalove NP Lovćen te kuće mještana.

Trenutno je situacija pod kontrolom. U opštini Bar aktivni su požari iznad Tuđemila - Sutorman i na obroncima planine Rumije. Požari su van kontrole zbog nedostupnosti.

U Budvi je aktivan požar iznad Kufina. Nepristupačan je teren, a vatrogasna ekipa dežura na licu mjesta. U Mojkovacu gori na Sinjajevini, dok su na Žabljaku aktivni požari na nekoliko lokacija, u mjestu Tmora. Situacija je trenutno pod kontrolom.

Gori i u Šavniku, u mjestu Bare, zaseok Dolina Jelića, ali nema ugroženih kuća. U opštini Plužine, aktivan je požar u mjestu Mratinje. Zbog nepristupačnosti terena, požar nije lokalizovan.

U Podgorici je aktivan požar u naselju Radovče, ali je pod kontrolom. Ima požara i u Kolašinu, u mjestu Trmanje, dok su manji požari aktivni u Nikšiću i Danilovgradu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.