Mumbai: Ulicama šeta čopor plavih pasa (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

Aktivisti podigli uzbunu

Mumbai: Ulicama šeta čopor plavih pasa (VIDEO)

Na ulicama Mumbaja pojavio se veliki čopor plavih pasa, javili su lokalni oficiri za zaštitu životinja.

Plava boja pasa povezana je sa industrijskim zagađenjem lokalnih rijeka u kojima ove životinje plivaju, traže hranu i iz kojih piju vodu, prenosi Daily Mail.

Nakon što su aktivisti podigli uzbunu, lokalni zvaničnici su započeli istragu i kontrolu kvaliteta vode.

"Otpuštanje farbe u vodu je ilegalno. Preduzećemo kaznene mjere protiv zagađivača, s obzirom na to da uništavaju životnu sredinu. Istraga je u toku", saopštio je portparol Odbora za kontrolu zagađenja u Maharaštri.

Podsjećamo, ovo nije prvi slučaj takve vrste. Prije tri godine je u Bugarskoj pronađena mačka neobično zelene boje.

Na početku se pretpostavljalo da je neko maltretirao životinju, odnosno da ju je namjerno ofarbao, a na Fejsbuku je čak otvorena i stranica na kojoj se poziva na kažnjavanje počinioca.

Ubrzo je otkriveno da maca nije bila zlostavljana, već da je samo danima spavala u napuštenoj garaži punoj sintetičke boje i da je to jedini razlog što je "pozelenjela“, prenosi B92.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.