Izbjegavajte ove životinje tokom menstrualnog ciklusa jer bi vas mogle napasti
Ilustracija

Izaziva agresivnost

Izbjegavajte ove životinje tokom menstrualnog ciklusa jer bi vas mogle napasti

Ima životinja koje vam svojim maženjem mogu pomoću da pretrpite menstrualni bol, dok ima i onih kod kojih miris menstruacije izaziva agresivnost, stoga vam savjetujemo da ih izbjegavate.

Psi i mačke doslovno mogu namirisati promjenu, ali to ne smatraju alarmantnom situacijom.

S druge strane, iguanama se nikako ne smijete približavati u “onim danima”, pogotovo mužjacima čija reakcije na promjenu količine feromona može biti nepredviva i opasna.

To je i potvrdila dr Bet Brejveser, veterinarka iz Britanije, koja je u intervjuu za Brodvej izjavila da je nekoliko napada na žene i zabilježeno.

Razlog je, kako smatraju veterinari, što miris ženske menstruacije podsjeća na miris koji ženka iguana ima za vrijeme parenja, što kod mužjaka izaziva razdraživost i pomamu, piše aura.ba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.