Pahor pješači Slovenijom, poveo bi i Kolindu
Foto:Facebook

Pahor pješači Slovenijom, poveo bi i Kolindu

Slovenački predsjednik Borut Pahor koji je kampanju za nove predsjedničke izbore otvorio porodičnim pješačenjem kroz Sloveniju, rekao je da bi volio da mu se pridruži i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

"S predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović sam dobar prijatelj. Mislim da bismo mi ovo u jedan dan prepješačili. Kad god se vidimo nemamo dovoljno vremena za razgovor. Razne teme nas zanimaju, bilo da je riječ o politici ili nečemu drugome. Često se susrijećemo, ali protokol nam uvijek određuje tempo tako da se ne bih bunio kada bismo zajedno šetali", rekao je Pahor za RTL.

Na pitanje očekuje li dogovor oko arbitraže s Hrvatskom, Pahor je rekao da vjeruje da će do sprovođenja presude doći nakon uspostavljanja dijaloga i povjerenja.

"Neće to ići brzo i bez poteškoća. Oprezno gledam na te poteškoće, ali mislim da će se na kraju, iako će biti razmirica, postići dogovor", kazao je Pahor, prenijela je Beta.

Izbori za predsjednika Slovenije biće održani 22. oktobra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.