Saradnja u sferi ekonomije dobra preporuka za njeno unepređenje
Sa sastanka

Vujanović i Lazović

Saradnja u sferi ekonomije dobra preporuka za njeno unepređenje

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Republici Sloveniji Vujicu Lazovića pred preuzimanje ambasadorske dužnosti u Ljubljani.

Vujanović je iskazao zadovoljstvo veoma bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima kao i činjenicom da u okviru NATO saveza dijelimo zajedničke evroatlanske vrijednosti.

"Saopštio je uvjerenje da će Slovenija nastaviti da promoviše dobru dinamiku evropskih integracija Crne Gore i da će biti posvećena daljem unapređenju kvalitetne saradnje posebno u sferi ekonomije. Upravo u oblasti ekonomske saradnje novoimenovani ambasador prof. dr Vujica Lazović trebao bi da pomogne njihovom daljem razvoju kroz dugogodišnje iskustvo potpredsjednika Vlade u okviru koga je bio u prilici da učestvuje u stvaranju kvalitetne ugovorne osnove ekonomske saradnje ali i realizacije konkretnih projekata. Imajući u vidu da je kapital Slovenije prisutan u gotovo svim oblastima ekonomije, a da su njihove kompanije pokazale da su ozbiljni i odgovorni izvođači u raznim infrastrukturnim projektima sigurno je da je iskustvo saradnje dobra preporuka za njeno unapređenje", saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Novoimenovani ambasador  Lazović je potvrdio spremnost da svoje bogato iskustvo rada u Vladi stavi u funkciju unapređenja ukupnih posebno ekonomskih odnosa.

Saglasio se da postoji širok prostor za unapređenje saradnje, a očigledno i raspoloženje dvije bliske države da ga iskoriste. 

Vujanović je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije predhodnom ambasadoru Miomiru Mugoši koji je obavljajući odgovornu dužnost stekao visoki ugled u Sloveniji i značajno pomogao da se afirmišu vrijednosti naše saradnje i ona unaprijedi.