PzP: Mugoša povezan sa Podgoričankom za koju se sumnja da kidnapovala Australijanca
PzP

PzP: Mugoša povezan sa Podgoričankom za koju se sumnja da kidnapovala Australijanca

Na osnovu naših saznanja iz tužilaštva i policije ,prilikom vještačenja telefona Podgoričanke M.P (37), koja je uhapšena zbog sumnje da je kidnapovala i reketirala stranog državljanina, Miomira Mugošu sa uhapšenom M.P., navodi se u saopštenju Pokreta za Promjene.

Podsjećamo, podgorička policija uhapsila je prvog juna Podgoričanku M.P. (37) koju sumnjiči da je otela Australijanca F.P. (58). Podgoričanka je Australijanca zaključala u iznajmljenom stanu a u zamjenu za slobodu tražila je 11 hiljada eura, saopštila je crnogorska policija.Do primopredaje novca nije došlo.

Iz PzP-a navode da je u izjavi koja je data u policiji osumnjičena M.P. potvrdila je povezanost sa ovim visokim funkcionerom DPS-a i izjavila kako je upravo preko njega bila povezana i sa bivšim predsjednikom Hrvatske. 

"Naš izvor iz Lokalne Samouprave Glavnog grada  tvrdi da je veza M.P sa Mugošom javna tajna i da je bliska rođaka M.P , ugledna crnogorska slikarka, koja nažalost vise nije među živima, prije više godina upala u kabinet Miomira Mugoše i fizički ga napala zbog toga. Prisutno je bilo više od 20 svjedoka. Ta gospođa nikad nije krivično gonjena. Cijeli događaj se zataškao. 

Ovaj slučaj dobija posebno na težini, ako se zna da su agenti ANB-a odmah nakon vještačenja telefona i iskaza osumnjičene M.P oduzeli telefon, a najvjerovatnije i kompromitujući video snimak sa visokim funkcionerom DPS-a, što ukazuje da ANB angažuje određene osobe ženskog pola da operativno sarađuju sa funkcionerima DPS-a. kako bi ih mogli ucjenjivati u slučaju da odluče da promjene stranu i napuste DPS. Osumnjičena M.P je osoba koja dolazi iz ugledne porodice, a poznato je da ANB vrbuje mlade atraktivne djevojke, upravo  iz uglednih porodica, da odrađuju ovakve zadatke za njih", navodi se u saopštenju PzP-a.

Visoka prostitucija je kako dodaju iz ove partije tema o kojoj se u Crnoj Gori javno govori već godinama.

"U par akcija policije i hapšenja osoba koje se bave ovim kriminalnim aktivnostima, presude su bile uslovne ili minimalne, što ukazuje da iza ovog posla stoje moćnici povezani sa ANB-om i policijom.

Ova dešavanja samo dokazuju u kakvu su moralnu kaljugu pretvorili Crnu Goru i čime se bave službe bezbjednosti, i način na koji se ucjenjuju državni funkcioneri.  

Zato su ukidanje ovakvog ANB-a  kao nasljednika UDBE , otvaranje dosijea i lustracija neophodno , kako bi Crna Gora krenula putem ozdravljenja", poručuju iz PzP-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.