Junker nije za priključenje zemalja Balkana u EU
Žan Klod Junker

Junker nije za priključenje zemalja Balkana u EU

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da nije za to da se zemlje Zapadnog Balkana uskoro pridruže Evropskoj uniji, ali je istovremeno upozorio da ukoliko budu lišene evropske perspektive, „ponovo ćemo doživjeti ono što smo doživjeli devedesetih godina prošlog vijeka“.

„U tom pogledu, stabilnost sastava Evropske unije je preduslov da Balkan ne bude ponovo u ratu“, poručio je Junker. 

On je u intervjuu za „Politiko“ dodao da se nada da američki predsjednik Donald Tramp, koji je tvrdio da će se EU raspasti, to razumije. 

Prema Junkerovim riječima, ukoliko se EU raspadne na djelove, „Zapadni Balkan bi izgubio evropsku perspektivu“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.