Čobanin odveo bikove na ispašu a oni ga raskomadali
Farma Zlatni Bor, Foto: Avaz

Čobanin odveo bikove na ispašu a oni ga raskomadali

Čobanin Gojko Avram (63) poginuo je na farmi "Zlatni bor" u selu Zavait kod Foče kada ga je usmrtilo više bikova.

Tragedija se dogodila u subotu nakon što je Avram, koji je godinama radio kao čoban na ovaj farmi, poveo stado bikova i krava na ispašu na obližnju livadu. U večernjim časovima stoka se vratila na farmu bez čobanina pa su mještani krenuli da ga traže.

"Pomislili smo da mu je pozlilo, a kada smo pronašli njegove cipele posumnjali smo na najgore. Naše slutnje ubrzo su se obistinile, jer smo nekih stotinjak metara dalje pronašli Avramovo raskomadano tijelo", pričaju mještani.

Oni pojašnjavaju da niko nije tačno vidio šta se dogodilo, jer u blizini nema kuća, ali pretpostavljaju da su se životinje zbog nečeg uznemirile i nasrnule na čobanina.

"Vjerovatno ga je prvo udario jedan bik, koji ga je doslovno izuo iz cipela. Tijelo je bilo satjerano u jedan klanac i moguće je da ga je bik nabo na rogove i vukao do tog mjesta, gdje ga je više njih izbolo rogovima", pričaju mještani.

Portparol PU Foča Svjetlana Govedarica kaže da je ovaj slučaj u 20.20 časova prijavljen policiji i utvrđeno je da se radi o nesrećnom slučaju.

"Uviđaj je izvršen u prisutvu ljekara mrtvozornika i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela i da se radi o nesrećnom slučaju. O svemu je obaviješteno tužilaštvo kome će biti dostavljen izvještaj o smrti", saopštila je Govedarica.

Farma "Zlatni Bor", vlasništvo je Tatomira Jovičića i Predraga Džokića iz Beograda, a nalazi se u selu Zavait koje je 30 kilometara udaljeno od Foče. Farma se bavi proizvodnjom i prodajom sira po švajcarskoj recepturi. U okviru farme nalazi se veliki broj grla stoke, a mještani kažu da je ovo prvi slučaj da su životinje nekoga usmrtile.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.