U Turskoj zaplijenjena skoro tona heroina
Foto: AA

U Turskoj zaplijenjena skoro tona heroina

Guverner Istanbula Vasip Sahin je izjavio da je u akciji policijske jedinice za borbu protiv narkotika na imanju u mjestu Hendek u gradu Sakaryi, blizu Istanbula, zaplijenjena skoro tona heroina.

"To je najveća količina heroina oduzeta na kopnu u posljednjih 15 godina", rekao je Sahin na konferenciji za medije.

Istakao je da je istanbulska policija duži period vršila pripreme za ovu akciju.

"Na imanju u mjestu Hendek u Sakaryi izvedena je veoma važna akcija. Zaplijenjena je skoro tona heroina. Osim toga, oduzete su i velike količine materijala koji se koristi u proizvodnji heroina", kazao je guverner.

Napomenuo je da se na imanju provodi opsežna istraga u vezi sa cijelim slučajem.

Dodao je na kraju kako je u vezi s ovim slučajem dosad privedeno sedam osoba.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.