Evo zašto se ubio pjevač grupe Linkin Park
Čester Benington

Misterija otkrivena

Evo zašto se ubio pjevač grupe Linkin Park

Frontmen benda Linkin Park izvršio samoubistvo, otkriveno zbog čega je godinama bio u depresiji, pio i drogirao se.

Čester Benington (41), koji se objesio na dan rođenja svog prijatelja Krisa Kornela, u djetinjstvu je godinama trpio seksualno zlostavljanje, piše Mondo.

Pjevač, koji je iza sebe ostavio šestoro djece, ranije je otkrio svoju tragičnu prošlost i zlostavljanje nazvao glavnim razlogom za zloupotrebu opijata.

U intervjuu za "Kerrang" 2008. godine, Čester je otkrio da ga je čitavih šest godina seksualno zlostavljao nepoznati muškarac.

"Imao sam sedam godina, on je bio stariji od mene. Počelo je kao radoznalo pipkanje, preraslo u potpuno ludačko zlostavljanje. Dobijao sam batine, i tjerao me je da radim stvari koje nikako nisam želio. To mi je uništilo samopouzdanje. Trpio sam u tišini, jer sam bio dijete. Nisam smio nikome da priznam, mislio sam da mi niko neće vjerovati," rekao je on tada.

Česterovi roditelji razveli su se kada je imao 11 godina, i dodijeljen je na staranje ocu, policijskom detektivu koji ga je često ostavljao samog.

"Osjećao sam se grozno, mrzio sam cijelu porodicu. Osjećao sam da me je majka napustila i zaboravila, moj otac nije bio mentalno stabilan, i nisam imao nikoga kome bih mogao da se povjerim," rekao je pjevač.

On je kasnije otkrio da se zbog toga okrenuo drogi i alkoholu, i upao u depresiju iz koje se, očigledno, nikada nije izvukao.

Benington je dodao da je zlostavljanje prestalo kada je napunio 13 godina, ali nikada nije otkrio identitet svog napadača.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.