Šamponom od sode bikarbone preporodite svoju kosu
Ilustracija

Šamponom od sode bikarbone preporodite svoju kosu

Da li znate da običnom sodom bikarbonom možete da operete kosu bolje nego bilo kojim šamponom? U početku će vam možda biti neobično što se ne stvara pjena, ali budite strpljivi i sačekajte konačan rezultat - svilenkastu, sjajnu kosu poslije samo nekoliko tretmana!

Dovoljno je da sodu dobro pomiješate sa vodom, a smjesu dozirajte u zavisnosti od dužine kose. Ukoliko vam je do ramena ili duža, pomiješajte 2 do 3 kašike sode sa 6 do 9 kašika vode, a za kratku je dovoljna kašika sode sa tri kašike vode. Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korijena do vrhova i poslije tri minuta dobro isperite toplom vodom.

Poslije pranja, nanesite na kosu mješavinu od 1/5 sirćeta i 4/5 vode. Ukoliko vam se ne sviđa miris, dodajte nekoliko kapi lavande, nane ili eteričnog ulja ruzmarina. Sve sastojke dobro izmiješajte (najbolje u kupatilu) u žitku smjesu i odmah upotrebite. Glavu nagnite nadolje i zažmurite, da vam sirće ne uđe u oči. Smjesu ravnomjerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu.

Poslije nekoliko sekundi isperite hladnom vodom (koja zadržava vlagu u kosi i daje joj lijep sjaj).

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.