Banjaluka: Djevojka povrijedila policajca, još dva službenika povrijeđena na dužnosti
Ilustracija

Banjaluka: Djevojka povrijedila policajca, još dva službenika povrijeđena na dužnosti

Policijski službenici Policijske uprave Banjauka su tokom, 1. jula prilikom postupanja po dvije različite prijave, zadobili tjelesne povrede tokom obavljanja službene dužnosti.

Kako navode iz Policijske uprave Banjaluka policijski službenici su postupali po prijavi narušenog javnog reda i mira tokom obezbjeđenja manifestacije u ulici Teodora Kolokotronisa.

"Nakon što se oglušio na zakonito izdato naređenje da prestane sa vršenjem prekršaja, M.J.(1995) je u alkoholisanom stanju, udaranjem u zaštitnu ogradu prignječio prste policijskom službeniku, a zatim ga je udario u predjelu grudnog koša", navode iz Policijske uprave Banjaluka, prenosi Anadolija.

Nakon toga osoba M.J. je lišena slobode, obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za krivično djelo "sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

"Postupanjem po prijavi da je u porodičnom stanu u ulici Kosovke Djevojke, izvršeno nasilje u porodici, dvojica policijskih služenika su zadobili tjelesne povrede od strane osumnjičenog dvadesetdvogodišnjaka", navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon lišavanja slobode, osumnjičeni je ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela "nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici" i "sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje", o čemu će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

"Za šest mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Banjaluka, policijski službenici u 60 slučajeva bili ometani ili sprječavani u vršenju službenih radnji, dok je u uporednom periodu evidentirano 95 takvih slučajeva", saopštila je Policijska uprava Banjaluka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.