Ulazak Crne Gore u NATO doprinosi stabilnosti Evrope
Jens Stoltenberg

Stoltenberg ocijenio

Ulazak Crne Gore u NATO doprinosi stabilnosti Evrope

Ulazak Crne Gore u NATO doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, to je važno za tu zemlju ali i za cijelu Evropu i celi NATO, ocijenio je u Briselu generalni sekretar Atlantskog saveza Jens Stoltenberg.

On je, najavljujući sjutrašnje zasijedanje ministara odbrane NATO, rekao i da će „Crna Gora Atlantskom savezu dati doprinos na različite načine“.

Čelnik NATO je dodao da „takođe pozdravlja činjenicu da će Crna Gora povećati izdatke za odbranu, tako da ona time pomaže da se ostvare obećanja za povećanje ulaganja u odbranu, koja smo mi dali prije nego što je Crna Gora postala član“.

Stoltenberg je želio da naglasi i da će „Crna Gora za stolom NATO imati ravnopravnu riječ, ravnopravno mjesto i položaj među ostalim saveznicima“.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.