Opština Kotor: Kraj rasipničke prakse prethodne vlasti
Vladimir Jokić

Opština Kotor: Kraj rasipničke prakse prethodne vlasti

Od dolaska na vlast nove lokalne uprave u Kotoru niti ima, niti će ikad više biti gozbe elite na račun svih građana. Budžetska sredstva Opštine Kotor, na čijem čelu je Vladimir Jokić, služiće isključivo za podmirenje javnih, a ne privatnih potreba", saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Kotor.

"Da pošten i savjesan pristup trošenju budžetskog novca ima upečatljive rezultate pokazuje to da su ove godine u odnosu na isti period prošle godine tri puta manji troškovi za službena putovanja i pet puta manji troškovi reprezentacije", navodi se u saopštenju.

Štedljivost i domaćinsko upravljanje budžetskim novcem i javnim resursima kako kažu iz Opštine, nijesu samo političko obećanje, već moralna obaveza i jedan od glavnih ekonomskih zadataka nove opštinske vlasti.

"Bahatost i rasipništvo lokalnih javnih funkcionera i njihova okrenutost isključivo ličnom interesu otišli su u prošlost Kotora nakon odlaska prethodne vlasti u opoziciju. Slijeđenje samo svog interesa i to o trošku svih Kotoranki i Kotorana okončana je zauvijek.

Previše je bužet Opštine Kotor bio plijen prethodne bahate funkcionerske elite. Zato što smo smanjili trošak za službena putovanja i zato što smo smanjili izdatke za reprezentaciju, ali i zbog brojnih drugih mjera budžetske štednje imamo sve više uslova da adekvatno podmirujemo socijalne i druge javne potrebe u Kotoru", saopšteno je.

Iz kabineta Jokića dodaju da je to  naročito važno ako se imaju u vidu nagomilane i goruće socijalne potrebe građana u vremenu složene i duboke ekonomske krize.

"Odricanja od potrošnje budžetskih sredstava kad je u pitanju nova opštinska vlast, imaju ne samo veliki ekonomski značaj, nego imaju prevashodno veliki značaj za izgradnju povjerenja u opštinske institucije koje moraju biti i biće servis svih građana Kotora.

Samo onoj vlasti koja se ne bahati u arčenju budžetskog novca, već odricanjem brine za opšti interes neće iščiliti politički ni drugi ideali sa kojima se susrela sa građanima na prethodnim izborima. Svi institucionalni mehanizmi koji su na raspolaganju novoj opštinskoj vlasti biće u potpunosti u funkciji fiskalne konsolidacije i uspostavljanja ukupne fiskalne discipline u Kotoru", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.