Evo kako da pročitate poruku, a da pošiljalac to ne zna
Ilustracija

Evo kako da pročitate poruku, a da pošiljalac to ne zna

Poruke na mesindžeru možete pročitati, a da osoba koja vam ih je poslala ne dobije obavještenje da ste to učinili.

Dok WhatsApp i Viber nude mogućnost isključivanja opcije "seen", Facebook tu mogućnost nema, ali zato postoje neki mali trikovi koji nude rješenje.

Airplane mode

Došla vam je poruka, ali ne želite odmah odgovoriti i ne želite da pošiljalac vidi da ste poruku pročitali? Uključite "airplane mode", zatim uđite u aplikaciju, pročitajte poruku i zatim ugasite aplikaciju. Ne smijete samo izaći iz aplikacije jer će pošiljalac vidjeti da ste pročitali poruku odmah kad isključite "airplane mode", već je morate ugasiti koristeći opciju za čišćenje memorije.

Google Chrome dodatak

Postoji nekoliko ekstenzija za Google Chrome koji blokiraju opciju "seen" i omogućavaju vam da mirno čitate poruke bez znanja pošiljaloca. Jedan od njih zove se jednostavno "Unseen" i sve što je potrebno nakon preuzimanja tog dodatka je da ga aktivirate i slobodni ste, piše Index.hr.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.