Kovačević: Svjesni smo da ima dosta nedostataka u Dječijoj bolnici
Zorica Kovačević

Kovačević: Svjesni smo da ima dosta nedostataka u Dječijoj bolnici

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz Dječije bolnice u Podgorici na kojima su vidljivi loši uslovi u toj zdravstvenoj ustanovi. U Upravi Kliničkog centra su svjesni da ima nedostataka i najavili da će nastojati taj problem da riješe.

Polomljeni kreveti, prljavi dušeci koji se raspadaju, rđa, buđ, insekti neki su od prizora koji se mogu vidjeti u Dječjoj bolnici u Podgorici.

dusekkrevet

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević je tim povodom za portal Antena M je kazala da su  u KCu  svjesni da ima dosta nedostataka u Dječijoj bolnici.

Kaže da su u prethodnom periodu nabavili preko 300 hiljada eura savremene opreme koja je bila potrebna za Dječiju bolnicu.

„Nastavljamo da radimo i adaptacije i popravke. Uradićemo sve da vrlo brzo Dječiju bolnicu opremimo sa najnovijom opremom koja je potrebna kako bi se obezbjedila kvalitetna zdravstvena zaštita djece koja borave u bolnici,“ istakla je Kovačević.

„Potpuno svjesni da na pojedinim odjeljenjima ima i zastarjelih kreveta i dušeka, mi ćemo u narednom periodu pokušati da i taj problem riješimo. Pokušaćemo da nabavimo sredstva kako bi kupili nove dušeke.“

„Mnogo je bilo nedostataka ali smo napravili prioritete u menadžmentu i smatrali smo da je najvažnije da osavremenimo kliniku i nastavićemo da poboljšavamo usove redom u svim djelovima,“ kazala je ona.

Dodaje da je menadžment Kliničkog centra uvjek otvoren za primjedbe i sugestije.

„Svakodnevno možete da dođete i upozorite. Mi znamo kakvo je stanje u Dječijoj bolnici. Svjesni smo da nije bilo para, nije se do sada radilo kako je trebalo, bivši direktori su do sada razmišljali o drugim stvarima, no mi sada imamo drugačije prioritete,“ kazala je Kovačević za portal Antena M.

Direktorica Dječje bolnice Sonja Milašinović kazala je "Vijestima" da će tokom narednog mjeseca da bude dopremljen kompletan namještaj za Pedijatriju A i Pedijatriju B, u vrijednosti od 10.000 eura. 

Naglasila je da je Dječja bolnica građena 1957. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.