Policija u Tajvanu dobila ''opasno'' pojačanje (FOTO)
Foto: Boredpanda

Policija u Tajvanu dobila ''opasno'' pojačanje (FOTO)

Opasni psići novo su pojačanje tajvanske policije. Naime, nekoliko štenadi nalazi se na obuci, a ova umiljata bića uskoro će biti odgovorni pronalazači eksploziva i droge.

Šest kučića pridružilo se jedinici tajvanske policije u Taipeiju. Njihova je majka još uvijek jedna od 22 psa tajvanske policije.

passpasilacboredpanda07

Opasni psić, foto: Boredpanda

Za njihovu majku koja se zove 'Yellow' (Žuta) kažu da je izvrstan pomagač tamošnjoj policiji te se nadaju da će štenad 'Lucky Star', 'Schumann', 'Feida', 'Brother', 'AJ' i 'Full Moon' po uzoru na majku biti jednako dobri.

passpasilacboredpanda06

Psi spasioci, foto: Boredpanda

Njihov posao će biti da pronalaze eksplozivne naprave i drogu.

 

Radiosarajevo.ba

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.