SNP danas o ostavci Milića
Srđan Milić

Elektronska sjednica GO

SNP danas o ostavci Milića

Socijalistička narodna partija održaće danas od 10 do 12 sati elektronsku sjednicu Glavnog odbora, na kojoj će biti konstatovana ostvka predsjednika partije Srđana Milića, potpredsjednika Veselina Bakića i tri člana GO, pišu Dnevne Novine

Osim toga, GO će se izjasniti i o tri tačke dnevnog rada: predlog odluke o popuni upražnjenih mjesta u GO, predlog odluke o produženju mandata opštinskim odborima glavnog grada i prijestonice, kao i predlog odluke o određivanju predsjedavajućeg i njegovog zamjenika.

Kako pišu Dnevne novine, u SNP-u smatraju da je odluka o održavanju elektonske sjednice neprihvatljiva, jer kako kaže sagovornik DN, član GO, nedopustivo je da se mandat opštinskim odborima produži elektronskim putem.

“Ovo je još jedan dobro izrežirani udarac na jedinstvo SNP. Osmišljen da se što prije otjeraju neistomišljenici, a da Srđan Milić i dalje ostane glavni igrač, u ovom ili onom obliku”, smatra sagovornik DN iz GO.

Procedura elektronske sjednice, sastoji se u tome da članovi GO danas dođu u prostorije opštinskih odbora u kojima su registrovani, popune formular, zaokruže na licu mjesta, a onda se odluke prosljeđuju faksom centrali partije. Na taj način onemogućena je rasprava o bilo kojoj tački, već je cilj samo da se stvori potrebna većina.

Elektonske sjednice Glavnog odbora u SNP uglavnom su praktikovane kada na dnevnom redu nisu bila pitanja od suštinske važnosti za partiju. Međutim, i to pravilo je prekršeno kada je na elektronskoj sjednici iz partije isključen poslanik SNP Aleksandar Damjanović.

Milić je 25. maja podnio ostavku na mjesto predsjednika SNP-a a ostavka je trebalo da bude konstatovana na sjednici Glavnog odbora u ponedeljak 5. juna.

Međutim, uz obavještenje da se sjednica Glavnog odbora otkazuje, u pismu predsjednika 15 opštinskih odbora SNP-a upućenom Srđanu Miliću navodi se da je jasno, da se „ogromna većina članstva SNP, kao i članova opštinskih i državnih organa partije ne slaže sa Milićevom odlukom da podnese ostavku”.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.