Pokušaj likvidacije Roganovića: Telefonom aktivirana bomba
Foto:Radio Jadran

Pokušaj likvidacije Roganovića: Telefonom aktivirana bomba

Eksploziv koji je postavljen ispod automobila Duška Roganovića (35) iz Herceg Novog, koji je teško povrijeđen 25. aprila, aktiviran je mobilnim telefonom, saznaje Pobjeda.

On je ranije pred istražiteljima tvrdio da nije u sukobu ni s kim, te i da ne zna ko je pokušao da ga ubije.

Roganović je povrijeđen kada su nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu postavljenu ispod njegovog automobila, dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom. Teško povrijeđenom Roganoviću su ljekari uspjeli da spasu život, ali su morali mladiću da amputiraju obje noge.

Duško Roganović je prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača Delija Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. Odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina. 

Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobjegao.

U policijskim evidencijama, Roganović se vodi kao blizak sa članovima „kavačkog klana“, koji je u sukobu sa „škaljarcima“. Iako je istraga usmjerena u dva pravca, više izvora vjeruje da iza surovog napada na Roganovića stoji „škaljarski klan“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.